Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Στρατιωτικό «σκάνδαλο» στη Ρωσία - 200 εγκαταλελειμμένα τανκς σε δασική περιοχή

200 τανκς του Ρωσικού στρατού βρέθηκαν παρατημένα σε ένα δάσος στη Ρωσία.

Διενεργείται ανάκριση σχετικά με τους σταρτιωτικούς αξιωματούχους που άφησαν τα τεθωρακισμένα κάτω από τα χιόνια.

Αυτά τα τεθωρικισμένα ανήκουν στο ρωσικό στρατό.

Τα τανκς που εγκαταλείφτηκαν σε μια δασική περιοχή στην περιοχή Ουράλ είναι τελείως απροστάτευτα.

Μάλιστα οι δημοσιογράφοι που πήραν φωτογραφίες από την περιοχή, μπήκαν μέσα στα τανκς και σχολίασαν το γεγονός λέγοντας «Εάν χρειάζεστε ένα από αυτά ελάτε να το πάρετε» και «Φαίνεται σαν να μπορεις να βάλεις μπροστά, να φύγεις και κανείς να μη σε πάρει χαμπάρι»

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι τα τεθωρακισμένα περιμένουν στην περιοχή κάτω από τα χιόνια εδώ και τέσσερις μήνες.

Το γεγονός χαρακτηρίστηκε ως ένα ντροπιαστικό σκάνδαλο για τον ρωσικό στρατό.

Ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το θέμα όταν η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε τις εικόνες των τανκς που εγκαταλείφτηκαν στο δάσος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του στρατού ισχυρίστηκε ότι τα τεθωρακισμένα δεν παρατήθηκαν και ότι είχαν λάβει μέτρα ασφαλείας στην περιφέρεια.

Ο ρωσικός τύπος αφού υπενθυμίζει τα λόγια ενός υψηλόβαθμου διοικητή ο οποίος είχε πει πρόσφατα «Κατέχουμε 20 χιλιάδες τεθωρακισμένα. Τα 10 χιλιάδες από αυτά είναι περιττά» και ισχυρίζεται ότι τα 200 είχαν όντως παρατηθεί.

Το 2008 στις συγκρούσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Γεωργίας, τα γεωργιανά τανκς που είχαν εγκαταλειφτεί είχαν κατασχεθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: