Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Καταδίωξη κλεμμένου άρματος στην Αυστραλία



Πιστεύοντας ότι η «ακτινοβολία» των κινητών ευθύνεται για την κακή κατάσταση της υγείας του, ένας 45χρονος άνδρας αποφάσισε να τα... «εκδικηθεί» με το να τα θέσει εκτός λειτουργίας. Το περιστατικό συνέβη στις 14 Ιουλίου 2007 στην Αυστραλία, όταν ο John Patterson χρησιμοποίησε ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (APC) για να καταστρέψει - μεταξύ άλλων - έξι ιστούς κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Η κινητοποίηση των τοπικών αρχών ήταν άμεση, ωστόσο τα 20 τουλάχιστον περιπολικά που τον «καταδίωκαν» στα δυτικά προάστια του Σίδνεϊ για περίπου 90 λεπτά, ήταν αδύνατο να εμποδίσουν τη ξέφρενη πορεία του, βάρους 15 τόνων, οχήματος. Τελικά, όταν ο 45χρονος άνδρας επιχείρησε να ισοπεδώσει τον έβδομο στη σειρά ιστό, μια μηχανική βλάβη ακινητοποίησε το όχημα, γεγονός που επέτρεψε τους αστυνομικούς να επέμβουν και φυσικά να τον συλλάβουν. Η ολική καταστροφή των κεραιών προκάλεσε προβλήματα στις κινητές επικοινωνίες σε ορισμένες περιοχές της πόλης, τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν γρήγορα με την χρήση «κινούμενων» σταθμών βάσης.

Ο Patterson, που μεταξύ άλλων κατηγορείται για... επικίνδυνη οδήγηση, χρησιμοποίησε ένα ιδιωτικής χρήσης τεθωρακισμένο όχημα, το οποίο είχε υποστεί αρκετές αισθητικές επεμβάσεις, ώστε η εμφάνισή του να παραπέμπει σε τανκ. Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν το συγκεκριμένο όχημα ανήκε στον δράστη ή αν αυτό είχε προηγουμένως κλαπεί. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο 45χρονος είχε εργαστεί στο παρελθόν στην Telstra, το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο της χώρας.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Κλοπή τάνκ στη Βουλγαρία

Ταγματάρχης του βουλγαρικού στρατού και δύο Γερμανοί συνελήφθηκαν για κλοπή τανκ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου.
Οι τρείς άνδρες έκλεψαν πριν από περίπου μία εβδομάδα τον πυργίσκο ενός παλιού γερμανικού τανκ το οποίο χρησίμευε ως στοιχείο των οχυρωμάτων που κατασκευάστηκαν στα νότια σύνορα της Βουλγαρίας την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες της Σόφιας, το παλιό τανκ δεν χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό από τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, αλλά αποτελεί πολύτιμο "κειμήλιο" για τους συλλέκτες όπλων της εποχής του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Rafale και Φρεγάτες

Η πρόσφατη επίσκεψη του Σαρκοζι στην Ελλάδα φαίνεται να είχε ως πρωταρχικό στόχο την έναρξη συνομιλιών για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Γαλλία. Συγκεκριμένα συζητιέται η αγορά 4 + 2 πολεμικών πλοίων τύπου φρεγάτας και η αντικατάσταση 22 Mirage 2.000 παλαιάς τεχνολογίας με Rafale. Όσον αφορά τα Rafale απ’ ότι φαίνεται, πρόκειται για μια πολύ καλή προσθήκη στο στόλο της πολεμικής αεροπορίας που θα ανεβάσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες σε αλλά επίπεδα. Τώρα για τα πλοία πιστεύω πως πρέπει να απορρίψουμε την γαλλική πρόταση και να προτιμήσουμε τη Σουηδία....Άλλωστε όλα σήμερα είναι θέμα διαφήμισης…

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Τροχαία παράβαση με τάνκ;

Ένας αυστριακός στρατιώτης δέχθηκε κλήση επειδή οδηγούσε "γρήγορα" ένα τανκ κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.Ο στρατιώτης καλείται να πληρώσει το πρόστιμο της κλήσης που ανέρχεται σε 20 ευρώ επειδή έτρεχε με 60 χιλιόμετρα σε δρόμο με όριο ταχύτητας τα 40 χιλιόμετρα την ώρα.Μάλιστα τα χρήματα αυτά θα τα πληρώσει από την ίδια του την τσέπη παρόλο που βρίσκονταν εν υπηρεσία σε ειδική αντιτρομοκρατική άσκηση του στρατού.Τον οδηγό σταμάτησαν οι αστυνομικοί της τροχαίας όταν είδαν ότι παραβίασε το όριο ταχύτητας και του έδωσαν την κλήση.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Κλεμμένο Τάνκ




Πρόλογος
Ελάτε τώρα...παραδεχθείτε το.Πόσες φορές όταν έχετε νεύρα δε σας έχει περάσει από το μυαλό η σκέψη ''Θέλω να τα διαλύσω ολα!''.Κάποιες φορές η εκτόνωση των νεύρων σε καταστροφή βοηθάει να χαλαρώσουμε.Αλήθεια!Φανταστείτε ότι στην Αμερική υπάρχει μια εταιρία στην οποία πληρώνεις κάποιο ποσό και σου δίνει τα μέσα και το χώρο για να καταστρέψεις διάφορα αντικείμενα (από γυαλικά και έπιπλα μέχρι αυτοκίνητα) για να χαλαρωσεις!Και ποια μπορεί να είναι η μεγαλύτερη χερσαία μηχανή καταστροφής εκτός από το τανκ???

Shawn Nelson
O
Shawn Timothy Nelson (1960 - 17 Μαΐου 1995) ήταν ένας πρωην βετεράνος του Αμερικανικού στρατού, υδραυλικος στο επαγγελμα, που στην ηλικία των 35 ετών και υπό την επήρεια μεθαμφεταμινης, έκλεψε ένα Μ60 Pattontank από τις Αμερικανικές στρατιωτικέςεγκαταστάσεις στο San Diego της California και το έβγαλε στο δρόμο στις 17 Μαΐου 1995, καταστρέφοντας αυτοκίνητα, πυροσβεστικούς κρουνούς, ακόμα κι ένα τροχόσπιτο, μέχρι που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.


Τα προβλήματα ξεκινούν
Το 1990 ο Nelson νοσηλεύτηκε για πόνους στον αυχένα και τραυματισμούς στην πλάτη λόγω ατυχήματος με τη μοτοσικλέτα.Ο Nelson μήνυσε το νοσοκομείο για αμέλεια, βιαιοπραγία και νοσηλεία χωρίς τη συγκατάθεση του, ζητώντας το ποσό των 1.5 εκ δολαρίων.Το δικαστήριο αθώωσε το νοσοκομείο, το οποίο με τη σειρά του μήνυσε τον Nelson ζητώντας $6.640 για ιατρικά και νομικά έξοδα.

Αφότου χώρισε με τη γυναίκα του το 1991 και έχασε και τους δυο του γονείς από καρκίνο, ο Nelson άρχισε να χάνει τον έλεγχο.Σύμφωνα με τον αδερφό του τον Scott, ο Shawn άρχισε τη χρήση ναρκωτικών το 1993 και η ζωή του πήρε μια δραματική τροπή.Η συμπεριφορά του γινόταν όλο και πιο αλλόκοτη.Χαρακτηριστικά, ξεκίνησε να σκάβει μια τρύπα στην πίσω αυλή του που έφτασε στα 4,5 μέτρα βάθος ισχυριζόμενος ότι έψαχνε για χρυσό.

Τα ιατρικά του προβλήματα σε συνδυασμό με την κλοπή του εξοπλισμού του από το φορτηγάκι του τον ανάγκασαν να παρατήσει τη δουλειά.Χωρίς εισόδημα το σπίτι του σύντομα τέθηκε υπό κατάσχεση.Τον Απρίλιο του 1995 η τότε κοπέλα του πέθανε.Άρχισε να χρησιμοποιεί μεθαμφεταμίνη για να καταπολεμήσει τους πόνους του και αλκοόλ λόγω της κατάθλιψης του.Ο αδερφός του ο Scott συνήθιζε να λέει γι αυτόν: ''Ο αδερφός μου είναι καλός άνθρωπος.Θα βοηθούσε τον οποιονδήποτε.Απλά δε μπορούσε να βοηθήσει τον εαυτό του.''

Η τρελή πορεία του τάνκ
Την Τετάρτη 17 Μαΐου 1995 ο Nelson οδήγησε το Cevrolet του στη στρατιωτική βάση στο Kearny Mesa.Αν και οι πόρτες της αυλής συνήθως κλείδωναν μετά τις 17:00, εκείνη τη μέρα οι εργαζόμενοι είχαν δουλειά ως αργά και άφησαν την πόρτα ανοιχτή.Στην αυλή δεν υπήρχε κανεις.Ο Nelson πιθανόν χρησιμοποίησε λοστό για να ανοίξει το καπάκι του τανκ.Το πρώτο τανκ στο οποίο μπήκε δεν ξεκινούσε, ούτε και το δευτερο.Ο Nelson μπήκε στο τρίτο άρμα, ένα M60 Patton tank 57 τόνων και τότε έγινε αντιληπτός από έναν από τους φρουρους.Ο Nelson έβαλε μπροστά το άρμα και ο φρουρός γνωρίζοντας ότι δε μπορεί να τον σταματήσει ειδοποίησε την αστυνομια.Τα πυρομαχικά φυλάσσονταν σε διαφορετικό κτίριο και γι αυτό το λόγο το κανόνι του άρματος ήταν άδειο.

Ο Nelson οδήγησε την αστυνομία σε ένα κυνηγητό στους δρόμους του San Diego που κράτησε 23 λεπτα.Το άρμα με μέγιστη ταχύτητα 72 km/h έκανε την καταδίωξη αργή σε σύγκριση με καταδιώξεις που περιλαμβάνουν αυτοκινητα.Το άρμα με ευκολία κατέστρεψε πινακίδες, φανάρια και αυτοκίνητα μέχρι που ακινητοποιήθηκε σε μια τσιμεντένια νησίδα προσπαθώντας να περάσει στο αντίθετο ρεύμα.Ο Nelson προσπάθησε να ρίξει ακόμα και μια γέφυρα αλλά τα παράτησε όταν είδε ότι δε τα κατάφερνε μετά τα πρώτα χτυπηματα.Τεσσερις αστυνομικοί σκαρφάλωσαν στο τανκ και ένας από αυτούς άνοιξε το καπακι.Οι αστυνομικοί φώναξαν στο Nelson να παραδοθεί αλλά εκείνος δεν απαντησε.Αντιθετα άρχισε κινεί το άρμα μπρος-πίσω προσπαθώντας να το απεγκλωβισει.Τοτε ο αστυνόμος Richard Piner πυροβόλησε και σκότωσε το Nelson.

Διχασμένη ήταν η άποψη των πολιτών για το αν η αστυνομία έπρεπε ή όχι να σκοτώσει το Nelson.Ο ίδιος ο αδερφός του δήλωσε ότι οι αστυνομικοί έκαναν το καθήκον τους.Ο αστυνομικός διοικητής Tom Hall δήλωσε ότι αν ο Nelson είχε καταφέρει να ελευθερώσει το άρμα θα ευχή χτυπήσει τουλάχιστον 35 διερχόμενα αυτοκίνητα .Επίσης οι αστυνομικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο να σταματήσουν το Nelson με μη θανατηφόρα μέσα όπως π.χ. δακρυγόνα γιατί κάτι τέτοιο ίσως σταματούσε το Nelson, δε θα σταματούσε όμως το τάνκ.Συζητήθηκε ακόμα και με στρατιωτικούς το ενδεχόμενο να σταματήσουν το τανκ με ένα άλλο τανκ αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε γιατί θεωρήθηκε ως μη πρακτική.



Επίλογος

Ο Shawn Nelson ήταν μεγάλη μορφή!Παρά τα προβλήματα του και την κατάληξη του εγώ τον θαυμάζω!Απέδειξε με την πράξη του ότι ακόμα και ένα τόσο αυστηρό και οργανωμένο στρατιωτικό-αστυνομικό σύστημα όπως αυτό της Αμερικής τα βρίσκει μπαστουνιά όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει ένα τεθωρακισμένο.Αν δεν είχε την ατυχία να κολλήσει πιστεύω πως δε θα κατάφερναν να τον σταματήσουν, μέχρι φυσικά να μείνει από καύσιμα.Αλλά και τότε μη μπορώντας να αντισταθεί, πιστεύω πως θα τον έπιαναν ζωντανό.Όπως και να χει ο Nelson έγραψε τη δικιά του ξεχωριστή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία και μας χάρισε ένα τόσο συναρπαστικό βίντεο που θα περνάει από γενιά σε γενιά κάνοντας όλους να αναρωτιούνται με δέος και θαυμασμό : '' Τι έκανε ο άνθρωπος!!!''



Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Πρώτη ανάρτηση - Μερικά γενικά στοιχεία

Άρμα είναι ένα ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μάχης. Τα άρματα συνήθως διαθέτουν ισχυρά όπλα και βαριά θωράκιση, όπως επίσης και ταχύτητα που τους επιτρέπει να μετακινούνται γρήγορα προς και από το πεδίο της μάχης. Παρ' όλο που τα άρματα δεν έχουν μεγάλη αυτονομία και είναι ιδιαίτερα ακριβά τόσο για την αγορά τους όσο και για την συντήρησή τους, αποτελούν ένα από τα πιο πολύ χρησιμοποιημένα όπλα, καθώς μπορούν εύκολα να προσβάλλουν το αντίπαλο πεζοκό, να πλήξουν οχυρούς στόχους και να καλύψουν την προέλαση φίλιων στρατευμάτων.
Τα άρματα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο ως οχήματα για την καταστροφή των εχθρικών συρματοπλεγμάτων και άλλων οχυρωμάτων. Σιγά σιγά εξελίχτηκαν και αντικατέστησαν το ιππικό στα πεδία των μαχών. Από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο τα άρματα έχουν περάσει από πολλές εξελίξεις και συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον πόλεμο.
Τα τρία παραδοσιακά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τις δυνατότητες ενός άρματος είναι η ισχύς πυρός τους, η ευκινησία τους και η αμυντική τους θωράκιση.
Η ισχύς πυρός είναι η ικανότητα ενός άρματος να καταστρέψει τον στόχο του. Αυτό περιλαμβάνει την ικανότητα να βάλλει επιτυχώς κατά κινούμενων στόχων, την ταχυβολία, και την ικανότητα καταστροφής θωρακισμένων οχημάτων και οχυρώσεων.
Η ευκινησία περιλαμβάνει την μέγιστη δυνατή κάλυψη μιας απόστασης στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, τους διάφορους τύπους του εδάφους που μπορούν να διασχίσουν, και την αυτονομία τους σε καύσιμα. Η στρατηγική ευκινησία περιλαμβάνει και τη μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να φτάσουν τα άρματα σε στρατιωτικούς δρόμους και την ευκολία με την οποία μπορούν να μεταφερθούν πάνω σε αρματοστοιχίες ή αρματαγωγά.
Η αμυντική ικανότητα έχει να κάνει με τον τρόπο που είναι φτιαγμένα, ποια σημεία προστατεύονται περισσότερο από τη θωράκιση ή την ενεργητική θωράκιση και ποια λιγότερο. Επίσης περιλαμβάνει και την ικανότητά τους να παραμένουν αόρατα με παραλλαγή και άλλα μέσα, την αποφυγή εχθρικών βλημάτων και τη συνέχιση της μάχης έπειτα από χτύπημα.
Το blog οφείλει το όνομα του σε ένα απο τα μεγαλύτερα άρματα στον κόσμο του Warhammer 40000 .Το Baneblade αποτελεί την ισχυρότερη προσθήκη στο οπλοστάσιο των Imperial Guards. Παρατηρήστε μόνο πόσο μεγάλο είναι συγκριτικά με το μέσο άνθρωπο. Πολύ πιθανό κάποια στιγμή να εμφανιστούν τέτοια οχήματα σε μελλοντικές εμπόλεμες ζώνες.Και αναμφίβολα θα κάνουν τη διαφορά...