Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Μεθυσμένος Βρετανός στρατιώτης «έβγαλε βόλτα» δύο άρματα μάχης στη Γερμανία

Ένας νεαρός Βρετανός στρατιώτης έκανε βόλτα όχι με ένα, αλλά με δύο άρματα μάχης, τα οποία πήρε από το στρατόπεδό του στη βόρειο Γερμανία νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Ο 18χρονος στρατιώτης, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, πήρε ένα τανκ Scimitar και βγήκε με αυτό από το στρατόπεδο, κοντά στο Χόνε της Γερμανίας. Κατάφερε όμως να κάνει μόλις 500 μέτρα καθώς βγήκε από το δρόμο και το άρμα ακινητοποιήθηκε.

Απτόητος, ο νεαρός επέστρεψε με τα πόδια στη βάση του, πήρε ένα άλλο άρμα και κατευθύνθηκε προς την πόλη Μπέργκεν, ενώ τον κυνηγούσαν Βρετανοί στρατονόμοι που τον είχαν εντοπίσει. Όταν προσπάθησαν να του κλείσουν το δρόμο, έχασε τον έλεγχο του άρματος και το έριξε σε μια οξιά.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του νεαρού ήταν διπλάσιο από το επιτρεπόμενο όριο. «Δεν ξέρω εάν ήταν έμπειρος οδηγός άρματος, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να έχει εμπειρία στα 18 του», είπε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το συμβάν. «Αυτοί που δεν είναι αντάξιοι των υψηλών στάνταρς του στρατού, αντιμετωπίζονται ανάλογα» σημείωσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή τους.

Soviet "Object 279" Super heavy tank (1957)

Το 1957 μια ομάδα μηχανικών καθοδηγούμενη από τον L.S.Troyanov ανέπτυξε το πρωτότυπο ενός νέου άρματος με την κωδική ονομασία "Object 279".

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάνεις στο άρμα αυτό είναι οι τέσσερις ερπύστριες (δυο ζευγάρια) που είχαν σκοπό να μειώνουν την πίεση που ασκούσε το όχημα στο έδαφος. Μια καινοτομία που πιθανόν να ήταν η μοναδική φορά που εφαρμόστηκε στην πολεμική ιστορία. Το όχημα είχε μεγάλη σταθερότητα σε χιονισμένο ή βαλτώδες έδαφος. Το κυρίως μέρος ήταν καλυμμένο με μια ελλειπτική θωράκιση πάχους 266mm που προστάτευε το άρμα από πυρομαχικά χημικής ενέργειας (HEAT) και υποθετικά θα το απέτρεπε από το να ανατραπεί από το ωστικό κύμα προερχόμενο από πυρηνική έκρηξη. Έχει επίσης αναφερθεί ότι η θωράκιση του πυργίσκου έφτανε σε πάχος τα 305mm,οσο δηλαδή και σε ένα θωρηκτό!

Το σχέδιο εγκαταλείφτηκε στα τέλη του 1957.

Το μόνο δείγμα που έχει διασωθεί από αυτό το παράξενο όχημα σήμερα εκτίθεται στο μουσείο τεθωρακισμένων της Kubinka 50 χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα.


Βάρος: 60 τόνοι

Μήκος: 7,5 m

Πλάτος: 4 m

Πυροβόλο: 130 mm

Συζυγές πολυβόλο: 14,5 mm

Θωράκιση: 266-305 mm

Αποθηκευμένα βλήματα: 24

Κινητήρας: 16/960 hps

Πλήρωμα: 4


Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Πιλότοι...Ντοπέ

Πώς εξασφαλίζει το "αξιόμαχο" των πιλότων της η αμερικάνικη πολεμική αεροπορία; Xορηγώντας τους ναρκωτικά. Oσο απίστευτο και αν ακούγεται ισχύει αφού το παραδέχτηκε πρόσφατα επίσημα η Πολεμική Aεροπορία των HΠA.

Oι αξιωματικοί προτρέπουν τους πιλότους να παίρνουν αμφεταμίνες (σπιντάκια) ιδιαίτερα σε αποστολές που κρατάνε πολλές ώρες. Eτσι για πολλούς αρχίζει να λύνεται το μυστήριο του αφύσικα μεγάλου αριθμού περιστατικών όπου αμερικάνικα ή συμμαχικά στρατιωτικά τμήματα πλήτονται από "φίλια πυρά" τα οποία προέρχονται από μαχητικά αεροπλάνα.

H αποκάλυψη έγινε αρχικά από τους δικηγόρους δυο πιλότων που κατηγορούνται ότι βομβάρδισαν καναδέζικα στρατεύματα στη διάρκεια μιας νυχτερινής άσκησης. Δεν ξέρουμε ακόμα τι είχαν πάρει οι πιλότοι που ξεκλήρισαν τους συγγενείς και τους καλεσμένους χτυπώντας έναν... γάμο στο Aφγανιστάν.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Small Soldiers [1998] DVDRip XviD


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ΥΠΟΘΕΣΗ <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Ο Άλαν, γιος ενός ιδιοκτήτη καταστήματος παιχνιδιών, μόλις απόκτησε μερικές καινούριες πολεμικές κούκλες: την Ελίτ των
Κομάντος και τους αντιπάλους τους, τους Γκοργκονάιτς. Αυτό που δεν γνωρίζει ο Άλαν είναι ότι ο κατασκευαστής τους έχει τοποθετήσει μέσα τους «έξυπνα» κομπιούτερ τσιπς, που χρησιμοποιεί ο Στρατός για τον έλεγχο της πορείας των πυραύλων. Έτσι, από τη στιγμή που η Ελίτ των Κομάντος ενεργοποιείται, ο επικεφαλής της, ταγματάρχης Τσιπ Χάζαρντ, διατάζει τους υπόλοιπους στρατιώτες να εντοπίσουν και να εξολοθρεύσουν τους Γκοργκονάιτς. Οι τελευταίοι, με αρχηγό τον φιλειρηνικό Άρτσερ, έχουν ήδη προλάβει να κρυφτούν σ’ ένα από τα δωμάτια του σπιτιού των γονέων του Άλαν. Σύντομα, το σπίτι μετατρέπεται σ’ ένα πεδίο μάχης...

Σκηνοθέτης: Τζο Ντάντε
Παίζουν/Συμμετέχουν : Κίρστεν Ντανστ, Κέβιν Νταν, Γκρέγκορι Σμιθ, Τζέι Μορ, Ντέινις Λίρι
Ακούγονται οι φωνές των: Τόμι Λι Τζόουνς, Φρανκ Λανγκέλα, Έρνεστ Μποργκνάιν, Τζορτζ Κένεντι, Κριστίνα Ρίτσι

Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά


http://rapidshare.com/files/124114904/Small_Soldiers.part1.rar
http://rapidshare.com/files/124117610/Small_Soldiers.part2.rar
http://rapidshare.com/files/124119881/Small_Soldiers.part3.rar
http://rapidshare.com/files/124121313/Small_Soldiers.part4.rar
http://rapidshare.com/files/124104295/Small_Soldiers.part5.rar
http://rapidshare.com/files/124107547/Small_Soldiers.part6.rar
http://rapidshare.com/files/124110618/Small_Soldiers.part7.rar
http://rapidshare.com/files/124113340/Small_Soldiers.part8.rar


http://rapidshare.com/files/192911464/Small_Soldiers_grsubs.rar

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Mηχανή βάρους 4.7 τόνων


Η παραπάνω μηχανή-τέρας είναι ένα δημιουργημα του Γερμανού Tilo Niebel. Μπορεί να μη σας αρέσει το όχημα λόγω του περίεργου σχεδιασμού και επειδή θυμίζει άρμα μάχης. Αλλά δε θυμίζει απλά άρμα μάχης, είναι φτιαγμένη από Ρωσσικό τανκ T55 με μηχανή 1.800 ίππων και βάρος 4.7 τόνων! Όπως και να' χει η μηχανή αυτή κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Guinness λόγω του εξωπραγματικού βάρους της. Τι σκεφτόταν όταν τη σχεδίαζε ο Γερμανός; Μάλλον απλά τον ενδιέφερε να μπει στο Guinness...

Αναπηρική καρέκλα για το βουνό!

Στις μέρες μας, όσοι για κάποιο λόγο είναι υποχρεωμένοι να κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, είτε δεν είναι υποχρεωμένοι αλλά είναι επιλογή τους (ναι υπάρχουν και τέτοιοι), αντιμετωπίζουν μύρια προβλήματα. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στις ράμπες στα πεζοδρόμια, δημόσια κτήρια χωρίς κατάλληλες υποδομές και τα λοιπά.

Ωστόσο, αυτή η κατάσταση τείνει να αλλάξει. Πλέον υπάρχει η tank-wheel chair! Η εν λόγω αναπηρική καρέκλα είναι υπερυψωμένη και διαθέτει ερπύστριες αντί για κανονικές ρόδες. Με τον τρόπο αυτό, είναι εφικτή η κυριακάτικη εξόρμηση σε κάποιο βουνό ή γενικότερα σε μέρος με ανώμαλο έδαφος. Επίσης, είναι εφικτή η ανάβαση πάνω σε παρανόμως σταθμευμένα οχήματα ώστε να μπορέσουν να εξέλθουν ή να εισέλθουν στο πεζοδρόμιο.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Οργάνωσε πάρτι γενεθλίων με τανκς!

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισε να γιορτάσει τα 51α γενέθλια του ένα Αμερικανός εκατομμυριούχος. Οι γείτονες του Τσαρλς Μπένετ νόμιζαν ότι γινόταν ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όταν κοίταξαν από τα παράθυρα των κατοικιών τους στη βρετανική εξοχή και είδαν ένα απίστευτο θέαμα!
Ποιό ήταν αυτό; Στο γειτονικό κήπο γίνονταν εκρήξεις, έπεφταν πυροβολισμοί και διεξάγονταν μάχες με άρματα. Τα πολεμικά παιχνίδια κράτησαν όλη μέρα. Είκοσι απόστρατοι είχαν αναλάβει να ρίχνουν με άσφαιρα όπλα, ενώ πυροτεχνουργοί πραγματοποιούσαν εκρήξεις και ανατίναζαν αυτοκίνητα προς τέρψιν των εκατοντάδων καλεσμένων.